In en om Assen

Persoonlijke verhalenInterview met dhr. A. van Dalen

37 Jaren lang was hij verbonden aan het WZ. In 1975 werd de oud-concierge door dhr. Harteveld geinterviewd. Lees hier een aantal markante uitspraken van de heer Van Dalen.

Lees verder
Het verhaal van dokter T. Bast

"Primitief niet, maar wel zeer bescheiden van opzet". Zo typeert dokter T. Bast, die in 1931 naar Assen kwam, de toch wel schuchtere beginjaren van het Wilhelmina Ziekenhuis.

Lees verder
Adjunct-directrice zuster Keur

Als je bij iemand de naam van zuster Keur, tussen 1940 en 1960 adjunct-directrice, laat vallen begint iedereen spontaan over haar grote improvisatie-talent te vertellen.

Lees verder
Geneesheer-directeur en internist Dr. H.W Mook

Vanaf 1939 tot zijn afscheid in 1969 was dokter Mook als geneesheer directeur en internist verbonden aan het Wilhelmina ziekenhuis. Op deze pagina kijkt hij terug op deze periode.

Lees verder
Zuster T.A. Wiersum

Vanaf haar komst in het Wihelmina ziekenhuis in '42, als leerling-verpleegster, was ze intern geweest. Haar ervaringen met die inwoning? "Gezellig, ja verschrikkelijk gezellig...." Lees hier het verhaal van zuster Wiersum

Lees verder
Dhr. Chr. Van Egmond

"Tien jaar ziekenhuis, ik zou er wel een boek over kunnen schrijven. " Voor de heer Chr. van Egmond staat één ding als een paal boven water, de periode tussen 1948 en 1958 toen hij als timmerman bij het Wihelmina Ziekenhuis werkte was de gelukkigste van zijn leven.

Lees verder

© 2006-2009 www.mijn-eigen-website.nl