In en om Assen

Culturele evenementen in Drenthe
Vikingen in Assen

In het weekend van 28 en 29 juli 2012 keken de bezoekers van de stad vreemd op toen zij plotseling geconfronteerd werden met figuren uit een ver verleden: met Vikingen. Voor het eerst was er een stuk middeleeuwse levende geschiedenis te zien zijn.

Lees verder

Art Explosion 2010

Art Explosion ontstond in 1992 als protest van beeldend kunstenaars tegen de ‘wurgcontracten’ die galeries aan hen oplegden. Aan Art Explosion doen kunstenaars mee uit diverse landen. Er is ook ruimte voor akoestische muziek, straattheateracts en een bescheiden markt met antiquariaten. Het gemiddelde bezoekersaantal van Art Explosion ligt rond de 35.000

Lees verder

Asser Vaar (t) jaar 2010

Enkele weekenden lang stond Assen in het teken van de plezier - en beroepsvaart. Diverse bijzondere schepen meerden af in de Vaart waarbij rondom dit gebeuren verschillende activiteiten werden georganiseerd. Op deze pagina vind u, in de vorm van fotomateriaal, videomateriaal en tekst, informatie over deze evenementen.

Lees verder

Het FantasiaFest de Lindenhorst 2010 in Meppel

Op 31 juli en 1 augustus 2010 werd het FantasiaFest op het terrein van het statige herenhuis de Lindenhorst georganiseerd met veel aandacht & ruimte voor ambachten & hervonden kunsten. Vertier & vermaak, met muziek, optredens & workshops voor jong & oud. Op deze pagina vind u foto's en informatie over deze manifestatie.

Lees verder

De Buiten Bezig Dag 2010 op het landgoed Mensinge te Roden

De Buiten Bezig Dag is de markt voor wie in Noord-Nederland bezig is met grond, erf en huis. De unieke combinatie van deelnemers trekt jaarlijks meer publiek, mensen met belangstelling voor ecologie en cultuur, landschap en duurzaamheid.

Lees verder

Het Militairy Event 2010 in Assen

In Assen werd op 25 en zondag 26 september 2010 in de TT Hal het Military Event gehouden, de grootste legerbeurs van ons land. Voorafgaand aan dit evenement werd op vrijdagavond 24 september het Koopmansplein overstroomd met diverse legervoertuigen welke door hun eigenaren met veel geduld en passie worden gekoesterd en onderhouden.

Lees verder

Art EvenTT 2010 in Assen

Maar liefst 119 kunstenaars, hobbyisten en galeriehouders bevolken de TT Hall voor de eerste Art EvenTT in Assen op 6 en 7 november 2010. Het was daarmee de grootste overdekte kunstbeurs van Noord-Nederland.

Lees verder

© 2006-2009 www.mijn-eigen-website.nl